Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26588
Название: Математична модель теплонапруженості процесу імпульсного переривчастого шліфування
Авторы: Новіков Ф. В.
Клочко О. О.
Охріменко О. А.
Анциферова О. О.
Басова Є. В.
Ключевые слова: математична модель
теплонапруженість
імпульсне переривчасте зубошліфування
зменшення нагрівання
формоутворення круга
змішаний процес різання
швидкісне фрезерування
різальні леза
абразивне шліфування
періодична зміна процесу знімання металу
зменшення засалювання шліфувального круга
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Новіков Ф. В. Математична модель теплонапруженості процесу імпульсного переривчастого шліфування / Ф. В. Новіков, О. О. Клочко, О. А. Охріменко, О. О. Анциферова, Є. В. Басова // Вісник Національного технічного університету «ХПІ» : Серія «Технології в машинобудуванні» : зб. наук. пр. – Харків : НТУ «ХПІ», 2018. – № 6 (1282), 2018. – С. 127–132.
Краткий осмотр (реферат): Розроблено математичну модель теплонапруженості процесу імпульсного переривчастого шліфування. Переривчасте шліфування застосовується для зменшення нагрівання поверхні, що шліфується, за рахунок періодичного переривання її контакту з кругом, тобто контакт при шліфування здійснюється зміною від шліфування до різання за рахунок наявності різальних крайок за рахунок формоутворення круга. Запропоновано імпульсне зубошліфування, де забезпечується постійний контакт шліфувального круга з оброблюваємим зубчастим колесом, але імпульс знімання метала забезпечується за рахунок виконання пазів під кутом λ. Для цього на периферії круга виконуються пази. Розроблено різні форми пазів зубошліфувальних кругів, які забезпечують змішаний процес різання: швидкісного фрезерування за рахунок наявності різальних крайок і безпосередньо абразивного шліфування, що забезпечує зменшення нагрівання поверхні зубчатого коліса за рахунок періодичної зміни процесу знімання металу та значне зменшення засалювання шліфувального круга за рахунок переходу шліфування в різання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26588
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
статья Новиков Ф.В. - ХПИ, 2018, стр 127.pdf603,65 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.