Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26282
Название: Селф-промоушн як складова фахової компетенції вчителя спортивних дисциплін
Авторы: Подмарьова І. А.
Наговіцина О. П.
Ключевые слова: селф-промоушн
учитель спортивних дисциплін
самопросування
фахова компетенція
самореклама
компетентність
спортсмен
селф-брендінг
Дата публикации: 2019
Издательство: Подмарьова І. А. Селф-промоушн як складова фахової компетенції вчителя спортивних дисциплін / І. А. Подмарьова, О. П. Наговіцина // Електронне наукове фахове видання «Науковий вісник Донбасу». ‒ 2019. ‒ № 1-2 (39-40). ‒ С. 50-61.
Краткий осмотр (реферат): У сучасному світі питання гідного працевлаштування, надбання певних досягнень в професії (просування по кар’єрними сходинкам зокрема), використання певних професійних можливостей (гранти, спеціалізовані програми, стажування тощо) вже не повністю залежить від самої системи, в якій працює та чи інша особа, зокрема і вчитель. 80% успіху залежить від самої людини, її готовності та спроможності позиціонувати себе, презентувати, заявляти про себе. Це навички само піару або селф-промоушену. Також, низка сучасних українських законодавчих актів («Закон про освіту», «Концепція розвитку педагогічної освіти», «Закон про вищу освіту» тощо) також визначають здатність до селф-промоушену як одну з обов’язкових компетенцій як вчителя, так і учня в сучасному світі. І вчителі спортивних дисциплін не є виключенням. Селф-промоушен як вид діяльності має вирішальне значення зокрема для спортсменів, оскільки від цього залежить їх перебування в професії як таке. І саме вчитель спортивних дисциплін має навчити своїх вихованців цій справі. Однак сьогодні українська та світова фахова література з педагогіки та методики викладання ще не зробили питання селф-промоушенy як компетенції викладачів спортивних дисциплін об’єктом своєї уваги: відсутні спеціалізовані посібники, тематика з селф-промоушену не включена до підготовчих програм вищих та спеціалізованих навчальних закладів тощо. Навіть відсутня одностайність у термінах, які використовуються сьогодні для означення процесу. Метою даної статті є показати місце селф-промоушену у переліку компетенцій сучасного вчиталя спортивних дисциплін.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26282
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Подмарева. Наговицына.pdf363,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.