Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26118
Название: Стабільність фінансового ринку як ключовий важіль економічного розвитку держави
Авторы: Алексєєнко І. І.
Лелюк С. В.
Полтініна О. П.
Ключевые слова: валовий внутрішній продукт
власний капітал банку
достатність регулятивного капіталу
показник покриття ліквідності (LCR)
коефіцієнт чутливості (β)
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Алексєєнко І. І. Стабільність фінансового ринку як ключовий важіль економічного розвитку держави / Алексєєнко І. І., Лелюк С. В., Полтініна О. П. // Науковий погляд: економіка та управління. ‒ 2021. ‒ № 3 (73). ‒ С. 58-65.
Краткий осмотр (реферат): Економічні питання розвитку держави, на сучасному етапі, багато в чому залежать від розвитку фінансової сфери. Такі тенденції продиктовані глобалізаційними процесами, в рамках яких, реальний сектор економіки відіграє меншу роль в забезпеченні сталого розвитку. Зміст статті ґрунтується на основах аналізу та доведеності взаємозв’язку рівня розвитку банківського сектору з рівнем економічного зростання та стабільності країни. Акцентовано увагу на притаманній Україні банкоцентричній моделі розвитку фінансового ринку. Досліджені показники розвитку банківського сектору. Проаналізована діяльність окремих банківських установ за визначними показниками стабільності їх розвитку: достатності регулятивного капіталу та ліквідності. Досліджено динаміку зміни ВВП та визначено залежність його рівня від рівня власного капіталу банків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26118
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1.pdf502,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.