Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25729
Название: Дифузія інновацій: мікро та макро рівні
Авторы: Татарченко О. М.
Літвінова І. М.
Ключевые слова: дифузія інновацій
інноваційна діяльність
інноваційний розвиток
новація
тип
фактори
умови
макро та мікро рівні
концептуальне забезпечення
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Літвінова І.М. Дифузія інновацій: мікро та макро рівні / О. М. Татарченко, І. М. Літвінова // European Reforms Bulletin. ‒ 2021. ‒ Вип. 1. ‒ С. 82-86.
Краткий осмотр (реферат): В статті подано результати досліджень теоретичних аспектів сутність інновації, інноваційної діяльності та значущості дифузії інновацій на мікро та макрорівнях, які довели, що інноваційна діяльність – це діяльність, насамперед, яка націлена на розробку, використання та комерціалізацію науково-техніко-технологічних результатів (інновацій). Подане трактування сутності терміну «інновація» дозволило встановити, що ця категорія багатоаспектна. Приведена у статті ти-пологізація підприємств за рівнем інноваційного розвитку передбачає виокремлення п’яти типів промислових підприємств: з дуже високим, високим, середнім, низьким та дуже низьким розвит-ком. За результатами аналізу визначено умови необхідні для успішної дифузії інновацій, а з позиції інноваційного розвитку на макро та мікрорівнях, всі інновації, можна поділити на дві категорії: радикальні і поліпшувальні. Результати проведених досліджень стали підґрунтям для формування концептуального забезпечення дифузій інновацій на макро та мікрорівнях й передумовою визначення ключових факторів, які впливають на створення конкурентних переваг на основі інновацій в умовах економіки знань.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25729
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Літвінова ІМ_Стаття_2021.pdf5,13 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.