Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25593
Название: Антикризове управління як складова процесу забезпечення безпеки підприємств
Авторы: Матвієнко-Біляєва Г. Л.
Ключевые слова: суб’єкт господарювання
антикризове управління
система
діяльність підприємства
методи
тенденції
санація
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Матвієнко-Біляєва Г. Л. Антикризове управління як складова процесу забезпечення безпеки підприємств / Г. Л. Матвієнко-Біляєва // Соціально-компетентне управління корпораціями в умовах поведінкової економіки : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 18 лют. 2021 р. : тези допов. ‒ Луцьк: ХНАУ, 2021. – С. 170-172.
Краткий осмотр (реферат): Мета. Мета дослідження полягає в аналізі теоретичних положень та практичних рекомендацій щодо розробки та використання ефективних методів і форм здійснення антикризового управління на підприємстві. Методологія / методика / підхід. Не стійка кон'юнктура ринкового середовища вимагає постійного діагностування та впровадження в менеджмент спеціальних антикризових заходів, як запоруки успішного функціонування підприємств. В сучасних умовах діяльності підприємств необхідним є створення механізму, за допомогою якого б здійснювався аналіз і попередження виникнення банкрутства. Саме таким механізмом є антикризове управління. Необхідність антикризового управління визначається цілями розвитку соціально-економічних систем і існуванням небезпеки виникнення кризи. Результати. У результаті проведеного дослідження виокремлено наступні підходи до визначення економічної категорії «антикризове управління»: антикризове управління розглядається як механізм банкрутства; антикризове управління зводиться виключно до фінансового аспекту діяльності, на недопущення неплатоспроможності; антикризове управління є невід’ємною частиною управління або застосовується лише на період подолання кризи; в антикризовому управлінні провідна роль належить державі або взагалі не передбачена. Оригінальність / наукова новизна. Дістало подальшого розвитку теоретичне положення щодо здійснення антикризового управління на підприємстві. Практична цінність / значущість. Практичне значення одержаних результатів полягає в тому, що сутність антикризового управління полягає у об’єктивному виявленні причин кризи, виду, стадії та закономірностей її протікання, можливих сценаріїв розвитку, інструментів по виходу з неї та недопущення наступних кризових явищ.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25593
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Матвієнко-Біляєва Г.Л. (тези).pdf208,91 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.