Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25354
Название: Формування кадрового забезпечення сільських територій як фактора їх економічного розвитку
Авторы: Шиян Д. В.
Котельникова Ю. М.
Ключевые слова: кадри
домогосподарства
доходи
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Формування кадрового забезпечення сільських територій як фактора їх економічного розвитку / Д. В. Шиян, Ю. М. Котельникова // Конкурентоспроможність та інновації: проблеми науки та практики: матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. присвячена видатному вченому-економісту О. Г. Ліберману, 13 лист. 2020 р. : тези допов. ‒ Харків : ФОП Лібуркіна Л. М., 2020. ‒ С. 50-54.
Краткий осмотр (реферат): Метою цього дослідження була оцінка використання кадрів за кваліфікацією на сільських територіях як однієї зі складових ефективності кадрового забезпечення. Базою дослідження виступали результати опитування сімейних домогосподарств державною статистичною службою України. Перше з них було пов’язано з дослідженням рівня доходу населення та узагальнено в публікації під назвою «Анонімні мікродані за основними показниками щодо доходів, витрат та умов життя домогосподарств». Воно було проведено у 2019 році і стосувалося доходів населення за 2018 рік та охопило 8051 домогосподарств (17,1 тис. осіб). Друге обстеження «Анонімні мікродані за показниками щодо робочої сили та їх характеристиками» було проведено у 2019 році і стосувалося оцінки якості робочої сили з точки зору освіти й працевлаштування, а також рівня ділової активності населення. Воно охопило 277,2 тис. осіб, що входили до складу 90,6 тис. домогосподарств. Нами були відібрані мешканці, які проживають в сільській місцевості і поділені при цьому за статтю. Відповідні сукупності налічували: за чоловіками 32007 осіб, за жінками 32295 осіб. У процесі опитування респонденти відповідали на питання щодо Підсумовуючи отримані в процесі дослідження результати, можна зазначити таке. Використання кадрів у сільській місцевості не є ефективним з точки зору працевлаштування робітників за отриманою освітою. Отриманий рівень освіти дає можливість працівникам суттєво збільшити свої доходи.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25354
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шиян Д. В., Котельникова Ю. М. Формування кадрового.pdf262,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.