Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24766
Название: Технологія розробки та реалізації соціальних проєктів: обґрунтування проєктної пропозиції та документації
Авторы: Аграмакова Н. В.
Гончарова С. Ю.
Гончаров А. Б.
Ключевые слова: вразливі групи населення
соціальний проєкт
джерела фінансування
технологія розробки та реалізації
розробка проєктної пропозиції та документації
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Аграмакова Н. В. Технологія розробки та реалізації соціальних проєктів: обґрунтування проєктної пропозиції та документації / Н. В. Аграмакова, С. Ю. Гончарова, А. Б. Гончаров. // Управління розвитком. – 2020. – №1. – C. 11– 24.
Краткий осмотр (реферат): Забезпечення гідного рівня життя громадян, особливо вразливих груп населення, потребує якісних перемін у житті суспільства. Сучасним інструментом впровадження інноваційних змін є соціальні проєкти. У зв’язку з цим актуальним стає вирішення важливого наукового завдання – вдосконалення технології розробки та реалізації соціальних проєктів, а також практичного – обґрунтування проєктної пропозиції та документації. Мета дослідження полягає в удосконаленні технології розробки та реалізації соціальних проєктів шляхом упорядкування та уточнення послідовності й змісту відповідних етапів та практичної реалізації етапу «обґрунтування проєктної пропозиції та документації» на прикладі проєкту «Стартуємо разом!». Об’єкт дослідження – процес удосконалення технології розробки та реалізації соціальних проєктів при вирішенні суспільних проблем. Предмет дослідження – теоретичні та практичні рекомендації щодо технології розробки та реалізації соціальних проєктів на основі обґрунтування проєктної пропозиції та документації. Використано методи: аналізу і синтезу – для удосконалення класифікації соціальних проєктів; сітьового планування – для розробки плану впровадження технології розробки та реалізації соціальних проєктів у практичну діяльність. У роботі удосконалена класифікація соціальних проєктів за рахунок доповнення двома класифікаційними ознаками: «елементи соціальної інфраструктури» та «цільова група вразливих верств населення», що дає можливість враховувати його спрямованість при розробці проєктної пропозиції та документації, а також визначенні джерел фінансування. Досліджено критерії оцінювання соціальних проєктів. Охарактеризовано джерела фінансу¬ван¬ня соціального проєкту; співфінансування різними донорами. Удосконалена технологія розробки та реалізації соціальних проєктів шляхом упорядкування та уточнення послідовності й змісту відповідних етапів (розроблення проєктної пропозиції та документації; підготовчий; функціональний; підсумовуючий). Запропонований підхід відповідає досвіду провідних країн та критеріям експертного оцінювання та забезпечує можливість її використання як прикладного інструменту вирішення суспільних проблем та забезпечення стійкого розвитку. Значна увага приділена першому етапу, а саме розробці проєктної пропозиції та документації соціального проєкту. На прикладі проєкту «Стартуємо разом!» проведена його апробація.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/24766
Располагается в коллекциях:Статті (СЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
DM_2020_01__Ahramakova.pdf705,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.