Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23657
Название: Методичне забезпечення оцінки соціально-економічного розвитку регіонів України
Авторы: Перепелюкова О. В.
Ключевые слова: методика
регіон
аналіз
показники
фактори
інформація
заходи
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Перепелюкова О. В. Методичне забезпечення оцінки соціально-економічного розвитку регіонів України / О. В. Перепелюкова // Держава та регіони. – 2020. – № 1. – С. 137–142.
Краткий осмотр (реферат): В статті розглянуто основні методики, які найчастіше використовуються для оцінки розвитку регіонів. Метою статті є аналіз найбільш використовуваних методик оцінки соціально-економічного розвитку регіонів. Виокремлено основні недоліки та переваги наведених методик. Визначено, який методичний підхід слід використовувати в тому чи іншому випадку, в залежності від цілей методичного аналізу розвитку регіонів. Визначено, що європейських країнах отримав поширення метод аналізу конкурентоспроможності регіонів, який включає аналіз ресурсного потенціалу і географічних особливостей регіону. Встановлено, що в сучасних методиках оцінки соціально-економічного розвитку регіонів використовується набір показників, які розраховані на базі офіційної статистичної інформації та законодавчої бази. Заслуговує на увагу методика оцінки соціально-економічного розвитку регіонів яка заснована на розрахунку інтегральних показників по всій сукупності показників, а також окремих групах (демографія, зайнятість, виробництво, медичне обслуговування та інші).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23657
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Перепелюкова_О._В..pdf286,81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.