Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23266
Название: Визначення оптимальної структури портфеля, що містить активи розвинутих ринків та ринків, що розвиваються
Авторы: Чернова Н. Л.
Полякова О. Ю.
Ключевые слова: ринок
фондовий індекс
ф’ючерс
модель
ризик
доходність
оптимальний портфель
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Чернова Н. Л. Визначення оптимальної структури портфеля, що містить активи розвинутих ринків і ринків, що розвиваються / Н. Л. Чернова, О. Ю. Полякова // Проблеми економіки. – 2020. – №1. – C. 332–339.
Краткий осмотр (реферат): У сучасному світі деривативи на провідні фондові індекси дуже часто є об’єктами прискіпливої уваги з боку портфельних інвесторів. Безпосереднє включення у портфель подібних інструментів фактично дає змогу інвестувати одразу в економіку окремої країни або окремий її сектор. Метою роботи є формування оптимального інвестиційного портфеля, що містить деривативи на фондові індекси країн розвиненого сектору та сектору, що розвивається. Для досягнення зазначеної мети було вирішено наступні задачі: сформовано два оптимальних портфелі: портфель з індексів розвинутих країн та портфель з індексів країн, що розвиваються; сформовано змішаний портфель, що містить індекси з обох секторів; здійснено порівняльний аналіз ефективності отриманих портфелів. Для отримання оптимальної структури портфелю застосовано модель Марковиця. Модельні результати дозволяють зробити наступні висновки щодо інвестиційної привабливості сектору фондових індексів розвинутих ринків та ринків, що розвиваються. З точки зору рівня ризику портфелю, можливо отримати пару портфелів, один з яких містив би тільки активи розвинутих ринків, а інший – тільки активи ринків, що розвиваються. Однак при цьому рівень доходності буде значно меншим у портфелі, що складається з активів розвинутого сектора. Змішаний портфель забезпечує значно ширший діапазон альтернативних варіантів інвестування, що позиціонуються на ефективній границі, як за критерієм ризику, так і за критерієм доходності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/23266
Располагается в коллекциях:Статті (ЕКСА)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.