Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22753
Название: Порівняльний аналіз та узагальнення досвіду партнерства між ЗВО та бізнес-середовищем
Авторы: Раєвнєва О. В.
Аксьонова І. В.
Остапенко В. М.
Ключевые слова: партнерство
взаємодія
форми взаємозв’язку
колаборація ЗВО та бізнесу
державно-приватне партнерство в сфері освіти
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Раєвнєва О. В. Порівняльний аналіз та узагальнення досвіду партнерства між ЗВО та бізнес-середовищем / О. В. Раєвнєва, І. В. Аксьонова, В. М. Остапенко // Проблеми економіки. – 2018 – № 4. – С. 30–42.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає в теоретичному узагальненні та компаративному аналізі зарубіжного та національного досвіду розвитку напрямів взаємозв’язку між ЗВО та бізнес-структурами; виділенні проблем, що виникають при реалізації партнерства в освітній сфері та визначенні найбільш оптимальних форм й методів взаємодії українських ЗВО та бізнес-середовища на сучасному етапі розвитку економіки та системи вищої освіти загалом. Методологічною та інформаційною основою дослідження виступили монографії науковців, в яких висвітлюються проблеми розвитку взаємодії вищої освіти та підприємницьких структур, матеріали періодичних видань та ресурси Internet із зазначеної проблематики. При проведенні дослідження використано методи компаративного аналізу, системного та логічного аналізу, метод узагальнення інформації. Аналізуючи, систематизуючи і узагальнюючи наукові праці вчених, було розглянуто специфіку систем вищої освіти зарубіжних країн й визначено, що в межах кожної із них існують певні моделі формування партнерства між ЗВО, бізнес-середовищем та органами влади. У результаті дослідження було надано класифікацію підходів до проблем взаємозв’язку між ЗВО та бізнес-структурами, проведено порівняння державної політики та узагальнено державні ініціативи зарубіжних країн в даному напрямку, надано характеристику та виділено найбільш поширені методи співпраці вищої освіти та бізнес-структур в національній та закордонній практиці. Зазначено, що в останній час найбільш актуальною формою інтеграції держави та бізнесу є державно-приватне партнерство (ДПП). В роботі проведено порівняння принципів ДПП в Україні та зарубіжних країнах та виділено основні його форми, що використовуються в сучасних умовах. Перспективами подальших досліджень у напрямі формування ефективної партнерської взаємодії між ЗВО та бізнес-структурами є розробка підходів до управління ризиками партнерства, яка обумовлена тим, що в основі взаємодії лежить ефективний розподіл ризиків і прибутку між партнерами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22753
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Порівняльний аналіз-Раєвнєва О.pdf593,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.