Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22731
Название: Статистичний аналіз диференціації доходів та рівня життя населення України: регіональний аспект
Авторы: Аксьонова І. В.
Ключевые слова: доходи населення
витрати населення
якість життя
рівень життя
показники диференціації доходів
індекс регіонального людського розвитку
статистичне оцінювання
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Аксьонова І. В. Статистичний аналіз диференціації доходів та рівня життя населення України: регіональний аспект / І. В. Аксьонова // Інфраструктура ринку. – 2019. – № 29. – С. 633–640.
Краткий осмотр (реферат): У статті проведено узагальнення понять «якість життя» та «рівень життя» населення, розглянуто їх взаємозалежність. Зазначено, що якість життя є складовою компонентою рівня життя населення, який також включає умови життя й власно сам рівень життя. Наведено гранично-критичні показники рівня життя, які використовуються в світовій практиці та представлено систему кількісних та якісних показників оцінювання рівня життя в національному вимірі. Проведено структурно-динамічний аналіз сукупних доходів та витрат домогосподарств України, який показав тенденцію до зниження рівня життя населення. Крім того, увага приділена аналізу диференціації доходів та витрат населення та зміні його якісного рівня життя за економічними районами та регіонами країни, зроблено висновок про наявність розшарування населення регіонів країни за показниками доходів та рівня життя. Виявлено, що при проведенні досліджень рівня життя населення доцільно приділяти увагу тим показникам, на основі яких формується узагальнюючий показник якості життя країни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/22731
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Аксьонова.pdf500,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.