Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21352
Название: Оцінювання системи запобігання та протидії легалізації сумнівних доходів клієнтів банку
Авторы: Пономаренко В. С.
Колодізєв О. М.
Лебідь О. В.
Вейц О. І.
Ключевые слова: запобігання та протидія легалізації доходів
сумнівні доходи клієнтів банку
фінансовий моніторинг
відмивання коштів
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Пономаренко В. С. Оцінювання системи запобігання та протидії легалізації сумнівних доходів клієнтів банку / В. С. Пономаренко, О. М. Колодізєв, О. В. Лебідь та ін. // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. – 2018. – Vol. 3. - № 26. – С.17 - 28. (Web of Science)
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена формуванню методичного підходу до оцінювання системи запобігання та протидії легалізації сумнівних доходів банків з урахуванням діючих рекомендацій ФАТФ та НБУ. На основі узагальнення та аналізу результатів досліджень провідних учених у сфері запобігання відмиванню коштів визначено сукупність найбільш важливих з точки зору оцінювання складових частин системи запобігання та протидії легалізації сумнівних доходів клієнтів банку, до них віднесено: порядок ідентифікації та вивчення клієнта; моніторинг та звітування про операції; управління ризиками; компетентність персоналу; збереження документів та інформації; внутрішній контроль та аудити; комплаєнс; управління інформаційними системами; корпоративне управління банку та роль його органів. За допомогою анкетування експертів з фінансового моніторингу банків розраховано коефіцієнти значимості перелічених складових частин системи. Для оцінювання кожної складової розроблено анкету, яка враховує вимоги ФАТФ, НБУ та ґрунтується на даних офіційної звітності банків з питань фінансового моніторингу. Запропоновано узагальнені етапи здійснення оцінювання, що становлять методичний підхід до оцінювання системи запобігання та протидії легалізації сумнівних доходів клієнтів банку. Підхід ґрунтується на розроблених анкетах, оцінки яких згортаються у інтегральні показники рівня розвитку кожної складової, які своєю чергою методом адитивної згортки з урахуванням коефіцієнтів значимості формують інтегральну оцінку всієї системи, а розроблена шкала дозволяє провести якісну інтерпретацію отриманих результатів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21352
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Лебідь_99_стаття.pdf335,73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.