Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21190
Название: Технологічні аспекти механізму формування місцевих бюджетів в Україні за 2018 – 2020 роки
Авторы: Гордієнко Л. Ю.
Зілінська А. С.
Ключевые слова: бюджетний процес
місцеві бюджети
механізм формування
макропоказники
міжбюджетні трансферти
технологічні аспекти
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Технологічні аспекти механізму формування місцевих бюджетів в Україні за 2018 – 2020 роки / Л. Ю. Гордієнко, А. С. Зілінська // Development Management. – 2018. - Vol. 4, Issue 4. – С. 64–72 (Укр. мова).
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджено технологічні аспекти механізму формування місцевих бюджетів в Україні, що є важливим інструментом для політики держави, розвитку адміністративно-територіальних одиниць, забезпечення достатнього рівня якості життя населення. На основі проведеного авторами аналізу виявлено, що механізм формування місцевих бюджетів не відповідає сучасним тенденціям, у зв’язку з чим систематизовано складові законодавчого та нормативного забезпечення та виявлено потенціал їх використання для змін існуючого механізму. Розглянуто технологічні аспекти формування місцевих бюджетів, а саме, визначено склад місцевих бюджетів, з’ясовано, за рахунок якої законодавчої бази формуються місцеві бюджети. Визначено особливості механізму формування місцевих бюджетів та основні організаційно-технологічної процедури його розробки. Автори виокремили основні недоліки існуючого механізму формування місцевих бюджетів, а саме, відсутність процедури формування дохідної та видаткової частини місцевих бюджетів. Визначено, що місцеві бюджети України більше залежать від міжбюджетних трансфертів, ніж місцеві бюджети країн ЄС, постійно зростає обсяг трансфертів та їх частка у організації доходів місцевих бюджетів. У роботі автори запропонували заходи щодо усунення проблем формування місцевих бюджетів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/21190
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
DM_2018_04_Gordiienko.pdf469,08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.