Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/12083
Название: Управління активами і пасивами банку: сутність та методичні підходи
Авторы: Азізова К. М.
Тисячна Ю. С.
Ключевые слова: банк
активи
пасиви
управління
баланс банку
прибутковість
ліквідність
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Азізова К. М. Управління активами і пасивами банку: сутність та методичні підходи / К. М. Азізова, Ю. С. Тисячна // Економічний простір. – 2016. – № 107. – С. 9-27.
Краткий осмотр (реферат): Процес управління активами та пасивами банківських установ є головним елементом банківського менеджменту, який поєднує узгодження управлінських рішень й досягнення необхідних пропорцій між обсягами та видами активних та пасивних операцій з метою оптимізації співвідношення між прибутковістю й рівнем банківських ризиків. У статті досліджено сутність та необхідність процесу управління активами і пасивами банку та визначено місце цього процесу в системі банківського менеджменту. Проведено морфологічний аналіз поняття «управління активами і пасивами банку», розглянуто існуючі методичні підходи до управління активами і пасивами банку через управління ліквідністю. Визначено основні цілі банківського менеджменту в межах управління активами і пасивами банку. Обґрунтовано методичні підходи щодо управління активами і пасивами банку з урахуванням гнучкого поєднання протилежних вимог – максимізації прибутковості за обов’язкового додержання норм ліквідності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://www.repository.hneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12083
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Азізова К.М._БС_стаття 1.pdf1,09 MBAdobe PDFЭскиз
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.